Warmtewerende gordijnen houden je huis zalig koel in de zomer

Eindelijk: de lente is in het land en de zomer komt eraan. Leuk, die warme zonnestralen! Tenzij ze je woning veranderen in een hete broeikast, natuurlijk. Haal dan snel de perfecte oplossing in huis: warmtewerende gordijnen. Ofwel speciaal ontwikkelde raamdecoratie die wel de warmte van de zon buitenhoudt, maar niet het natuurlijke licht van haar stralen. Jouw Qurtinz-adviseurs helpen je alvast op weg met inspirerende tips en info:

Hoe werken warmtewerende gordijnen?

Warmtewerende gordijnen zijn aan de binnenkant uitgerust met een speciale warmtewerende coating in gemetalliseerde stof of parelmoerstof. Deze speciale stof weerkaatst efficiënt alle binnenkomende zonlicht. Je warmtewerende gordijnen houden zo de warmte van de zon tegen van bij het eerste contact. En dat is goed nieuws voor je wooncomfort, want je huis warmt veel minder snel op.

Warmtewerende gordijnen in alle maten en vormen

Warmtewerende gordijnen moeten bij je huis en je interieur passen, net zoals je woning matcht met je persoonlijkheid. Gelukkig heb je vandaag warmtewerende gordijnen in alle maten en vormen. Kies snel de warmtewerende variant van jouw nummer één in raamdecoratie: rolgordijnen  of vouwgordijnen , houten lamellen  of aluminium lamellen , paneelgordijnen  of plissé- en duettegordijnen . Dit zijn alvast onze favoriete warmtewerende raamdecoratie-oplossingen:

Duettegordijnen: de slimme warmte-isolator

Duettegordijnen bestaan uit twee geplisseerde stoffen en hun specifieke honingraatstructuur werkt als een natuurlijke isolator. Want duettegordijnen houden zo stilstaande lucht vast die een efficiënte isolerende buffer vormt. In de zomer houden ze daardoor de warmte van de zon tegen en in de winter de frisheid van de vrieskou. Win-win!

Qurtinz_Plisségordijnen_4-0002

Rolgordijnen in screenstof

Met een gemetalliseerde of een witte, lichtdoorlatende binnenscreen verlies je weinig natuurlijk zonlicht, maar blijft je woon- of werkklimaat wel heerlijk fris. Goed nieuws voor de energiefactuur van je aircosysteem!

Houd je hoofd koel met warmtewerende gordijnen

Overtuigd van de voordelen van warmtewerende gordijnen, maar twijfels over je keuze? Boek dan snel een vrijblijvend bezoek van onze showroom aan huis . Wij demonstreren jouw opties in de rust en het comfort van je eigen woning, zodat je meteen het effect op je interieur ziet. Bovendien kies jij het moment: overdag, ’s avonds of in het weekend.