De juiste lamellen of jaloezieën voor jouw woning of gebouw

Je wil de voordelen van gordijnen, maar dan met een grotere flexibiliteit? Met lamellen en jaloezieën bepaal je de mate van lichtinval en de privacy in je woning of kantoorgebouw helemaal naar wens. Dankzij de vele materiaalkeuzes en verschillende uitvoeringen is er altijd één die perfect bij je interieur en inrichting aansluit. En zo maak je de juiste keuze.

Horizontaal of verticaal. In hout, aluminium,pvc of textiel. Jaloezieën en lamellen zijn er in heel wat variaties. Krijg je al keuzestress? Nergens voor nodig. We leiden je probleemloos naar de geschikte uitvoering voor jouw interieur.

Waarom lamellen of jaloezieën kiezen?

Naast een andere uitstraling van je ruimte bieden lamellen en jaloezieën vooral maximale vrijheid voor jou als gebruiker. Je doet ze gedeeltelijk of volledig open of dicht. Zo kies je over het volledige spectrum hoeveel licht en privacy je wil. Horizontale jaloeziën op de verdieping geven je wel licht maar geen inkijk. Op klaarlichte dag, bij valavond en ’s nachts.

Wil je naast de flexibiliteit van lamellen of jaloezieën ook een oplossing die 100% verduistert? Dan combineer je jaloezieën naadloos met verduisterende gordijnen. In de passende stijl, uiteraard.

Verticale of horizontale lamellen of jaloezieën

De romantische sfeer van horizontale lamellen, ook jaloezieën genoemd, of het strakke effect van verticale lamellen. Beide hebben hun specifieke voordelen. Net als de materialen. Zo zijn horizontale jaloeziën vaak een oplossing voor ramen of deuren die nog geopend moeten worden en waar weinig ruimte rondom is. Hier vind je alvast enkele voordelen van de meest populaire types.

Qurtinz Verticale lamellen stoffen
Qurtinz Aluminium jaloezieën stoffen

De voordelen van aluminium jaloezieën

 • Hedendaagse uitstraling
 • Ideaal voor een modern of industrieel interieur
 • Heel veel kleurcombinaties
 • Combineerbaar met klassieke elementen
 • Materiaal laat weinig licht door
 • Ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer
 • Geschikt voor ramen met weinig ruimte
Qurtinz Houten jaloezieën stoffen

De voordelen van houten jaloezieën

 • Sfeer en gezelligheid in de ruimte
 • Grote variatie in houtsoort en kleur
 • Hoge thermische en akoestische isolatie
 • Zowel voor een landelijk als modern interieur
 • Sommige houtsoorten kunnen ook in de badkamer

Shutters

Ben je op zoek naar een oplossing voor ramen in uitzonderlijke vormen, een “erker” of andere moeilijk toegankelijke plaats voor gewone raamdecoratie, dan bieden shutters vaak een oplossing. Deze houten raamdecoratie wordt steeds volledig op maat gemaakt. Een extra voordeel is dat deze soms aan het 6% BTW-tarief kunnen aangeboden worden.

Verticale lamellen in textiel of kunststof

Naast horizontale lamellen in aluminium of hout kan je verticale lamellen in textiel of kunststof laten installeren. Voor schuiframen zijn ze praktischer dan horizontale jaloezieën. Deze producten winnen terug aan populariteit, maar zijn niet toepasbaar in elk interieur. Je  specialist staat ook hier voor je klaar.  Samen komen we tot een eindresultaat in harmonie, met optimaal gebruikscomfort.