Hoe donkere kleuren het gezellig maken

Weg met minimalisme en de strakke zwart-witte interieurs. Kleur is terug en je mag best een donker kleuren kiezen. Dark interiors hebben niets te maken met sombere gedachten. Integendeel. Alles draait om gezelligheid en een warme sfeer creëren in je woning. Met enkele tips en tricks tover je je woonkamer probleemloos om volgens de laatste trends.

Lange gordijnen

Gordijnen zijn een permanent, zichtbaar item in je interieur. Je kiest dus best meteen de juiste raamdecoratie die voor de sfeersetting in je woning zorgt. Je hoeft ze niet langer subtiel te verwerken, gordijnen mogen gezien worden.

Lange gordijnen zijn een vaste waarde in het assortiment. De grote glaspartijen die het licht laten binnenstromen blijven populair. En ’s avonds dek je die ramen graag af. Tip: kies voor lange gordijnen en drapeer ze op de vloer om een luxueuze look te creëren.

Qurtinz Overgordijn transparant
Qurtinz verticale lamellen in lichtgrijs

Donkere kleuren

De juiste gordijnen geven meteen een groter ruimtegevoel en zijn een ideale buffer voor de seizoenen buiten. In de zomer laten ramen veel warmte binnen. En als de avond valt, wil je niet dat de hele buurt meegeniet van wat er binnenshuis gebeurt.

Om dag en nacht, winter en zomer een warme sfeer te creëren, geef je je gordijnen een donkere kleur. Niet enkel donkerbruin of zwart: ook grijze tinten of donkerblauw spelen perfect in op deze trend. Klassiek blauw is niet voor niets de Pantone-kleur van 2020.

Zware stoffen

Een donkere kleur geeft nog meer body en warmte wanneer je ze in een zwaar materiaal kiest. Fluweel is een bijzonder warme stof die momenteel hip en trending is. Zo’n stof schept meer volume aan je ruimte en zorgt voor een betere akoestiek.

Combineer deze stoffen als overgordijn met een gordijn in een lichter materiaal. Drapeer ze en voeg nog jaloezieën toe. Waarom niet in het zwart? Zo creëer je een luxueuze en complete uitstraling in no time. Je ruimte is goed verduisterd, is akoestisch geoptimaliseerd en ziet er nog eens goed uit ook. Win win.

Qurtinz_Overgordijn_Tranqil Dawn_2

De geschikte raamdecoratie kiezen is een moeilijke taak. Je beslist over de hele look-and-feel van je ruimtes wanneer je voor een bepaald type gordijn of kleur kiest. Weet je niet waar te beginnen? Contacteer een expert die je met plezier verder helpt. Met de showroom aan huis van Qurtinz maak je steeds de juiste keuze.