Dit zijn de trends in raamdecoratie voor 2020

Een nieuw jaar is steeds goed voor een resem aan recente trends en frisse modekleuren. Heb je door de feestdagen de lijstjes voor 2020 gemist? Geen paniek. Qurtinz geeft je graag een handig overzicht. Zo ben je weer helemaal up-to-date, en je interieur binnenkort ook.

De kleuren van 2020

De grotere verfmerken zoals Levi’s en Boss Paints komen jaarlijks met een kleur waarvan ze geloven dat het onze interieurs zal domineren. Ze plukken die niet zomaar uit de lucht, maar baseren de keuze op een grondige studie van de interieur- en trendmarkt.

Levi’s gaat voluit voor Tranquil Dawn, een veelzijdige lichtgroene kleur die vooral rust uitstraalt. Je kan deze combineren met vier complementaire kleurenpaletten. Bij Boss Paints en Colora gaan ze dan weer voor het thema Colours of Resistance: drie reeksen met 27 trendkleuren. Keuze in overvloed en voor elk wat wils.

Agave

Terug naar de natuur

Wat de kleurmode voor 2020 gemeenschappelijk heeft, zijn de aardetinten die verwijzen naar de natuur. Stuk voor stuk zachte, rustige kleuren die je interieur in balans brengen. Groen staat ook centraal. Je laat het aan bod komen in planten, accessoires of in een vintage meubelstuk. Bovendien geef je zo een knipoog naar de maatschappelijke trends van de laatste jaren: ecologie.

Combineer deze natuurlijke kleuren hier en daar met warmere tinten zoals oker, terracotta of koraal. Bijvoorbeeld in de gordijnen. Denk maar aan bruine velours voor overgordijnen of houten jaloezieën. Voeg nog extra natuurlijke materialen en stoffen toe voor een optimaal effect.

Japanse invloeden

De natuurlijke invloeden zetten zich ook verder in een andere trend: die van de wabi-sabi. De Japanse levensstijl maakt komaf met koel minimalisme en perfectie. Warmte, kleur en een beetje wanorde staan voorop.

Rommelig? Helemaal niet. De basis, het pure en natuurlijke zijn belangrijk. Schattige motiefjes, een urban jungle, hier en daar wat vintage of net wat Scandinavische invloeden, enkele leuke stoffen of gekke vormen. In deze populaire woon- en levensstijl kan en mag het allemaal.

Opvallende muren

Donkere kleuren behoren ook tot de trends, flashy prints en een overdaad aan bloemen. Je muren mogen opvallen in 2020. Een stoer behangpapier in petrolkleur, bordeaux of antraciet of een romantische print in het oudroze. Het zijn succesvolle combinaties om je muren ineens minder saai te maken.

Contrasteer de kleuren op je muur met enkele leuke woonaccessoires voor een spannend interieur met een tikkeltje drama. Ga bij oudroze bijvoorbeeld voor gouden of koperen accenten. Of laat met de donkere tinten ronde vormen en fluweel extra tot zijn recht komen.

Trends in raamdecoratie? Aaibare stoffen

Alle bovenstaande tips en tricks pas je ook probleemloos toe op je raamdecoratie. Een blikvanger maken van je gordijnen wordt door de trendwachters in 2020 alleen maar toegejuicht. Hou je je gordijnen liever neutraal? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan een terracotta- of moskleur. Waarom niet muntgroen, een fluwelen stof of een subtiel motiefje met Japanse kersenbloesems?

Flashy of sober: in 2020 zijn gordijnen en andere raamdecoratie meer dan ooit echte sfeermakers in huis. Hou onderstaande tips in gedachten wanneer je je keuze maakt:

  • Probeer eens aaibare stoffen zoals velours en fluweel
  • Ga voor klassiekers zoals witte of zwarte houten jaloezieën of shutters
  • Kies voor warme tinten
  • Denk aan het belang van natuurlijke lichtinval

Volg je deze trends of sla je liever je eigen weg in? Professioneel advies en maatwerk is in beide gevallen mooi meegenomen. Contacteer een expert voor meer informatie.