Binnenzonwering versus buitenzonwering

Buitenzonwering of binnenzonwering? Wat is de beste keuze? Er is niet zomaar een juist antwoord. Buitenzonwering is volgens veel mensen het beste. Het zit een beetje ingebakken. Maar tegenwoordig zijn er materialen op de markt die quasi even goed de warmte weren, zelfs al zijn deze aan de binnenkant geplaatst.

Welke materialen weren dan de warmte?

Er zijn reeds een ruime waaier aan materialen ontwikkeld die hiervoor in aanmerking. Zoals een voering met een super weerkaatsende eigenschap zoals bijvoorbeeld parelmoer.

De wetenschappelijke benadering is dat je een materiaal moet hebben die de straling terug moet naar buiten kaatsen vooraleer deze zich kan omzetten naar warmte.

Waarom dan voor binnenzonwering kiezen?

Een belangrijk voordeel van het plaatsen van binnenzonwering is de betere akoestiek. Vele huizen vandaag kampen met dit probleem. En dankzij binnenzonwering wordt het stukken gezelliger. En het is in vele gevallen ook een stuk goedkoper dan buiten zonwering.

Buitenzonwering kan je maar enkele weken/maanden per jaar gebruiken. En is vaak niet bruikbaar bij hevige wind of regen. Zonwering binnen gebruik je het ganse jaar door, is het niet voor de warmte, dan is het voor de gezelligheid en de goeie akoestische eigenschappen.

Qurtinz Binnenzonwering